27 okt 2014

Dorpsbewoners Schoonebeek uitgenodigd in verbouwde Boô

 

De vernieuwde Boô van binnen èn van buiten eens goed bekijken? Dat kan, want de verbouwing is klaar! Schoonebeekers worden daarom van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op woensdagmiddag 29 oktober van 17.00 tot 18.30 uur.

 

Eindelijk is het zover: na jarenlange leegstand en een grondige verbouwing, wordt de Boô weer door de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) in gebruik genomen. Het provinciale monument is klaar om te gebruiken als NAM-locatie om trainingen en bijeenkomsten te organiseren.

Trainingscentrum en meer
De Boô bevindt zich aan de Burgemeester Osselaan 12. Aan de andere kant van Schoonebeek staat de huidige trainingslokatie van de NAM, de Simwell (Simulatie Well). Op die lokatie staat een boortoren waarmee geoefend kan worden. Door de grote interne en externe en zelfs internationale vraag naar trainingen op de Simwell is de capaciteit van de lesfaciliteiten hier onvoldoende. In de Boô zijn nu leslokalen gebouwd zodat de lessen en instructies voortaan in de Boô plaats kunnen vinden. Daarnaast kan het pand gebruikt worden als multifunctionele accommodatie, als vergaderlocatie of als uitvalsbasis voor informatiesessies van NAM.

Origineel ontwerp in nieuw jasje
Het ontwerp van Kwint-architecten is leidend geweest bij de verbouwing. Het pand is teruggebracht naar het originele ontwerp uit 1949 van de architect Arno Nicolaï (1914-2001). Daarnaast zijn duurzame elementen ingebouwd, zoals een warmte/koude-opslag en zonnepanelen. Aannemer BAM heeft het werk uitgevoerd, waarbij een groot deel van het werk belegd is bij plaatselijke en regionale aannemers in en rondom Schoonebeek.

De Boô
De naam De Boô is afgeleid van ‘boô’, het woord voor een schaapshut die alleen in Schoonebeek en omgeving voorkomt. Het recreatiecentrum De Boô werd in 1951 opgeleverd. Ernaast werden onder meer een squashbaan, voetbalveld en zwembad aangelegd. Het was een ware trekpleister voor NAM-medewerkers, die er samen met hun familie recreëerden. Het gebouw kreeg in 2012 de status van provinciaal monument.

Open huis woensdagmiddag 29 oktober
Het open huis in de Boô is bedoeld voor de dorpsbewoners van Schoonebeek. U kunt tussen 17.00 uur en 18.30 uur onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje komen nemen in de verbouwde Boô. Voor de kinderen is een ruimte waar ze spelenderwijs meer kunnen komen te weten over olie en de ondergrond. Ook zijn er medewerkers van NAM beschikbaar die meer weten over de huidige activiteiten van NAM in Schoonebeek. U bent van harte welkom en we hopen u mogen te begroeten op woensdag de 29e!