19 okt 2016

Binnenkort zullen alle bewoners in de gemeente Emmen, op adressen waar een langzame internetverbinding is, een brief ontvangen van de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE). Deze stichting is opgericht door een groep bewoners uit verschillende dorpen rond Emmen. Hun doel is: aanleg van snel internet in het buitengebied tegen een marktconforme prijs. Dus internet, digitale tv en telefoon voor ongeveer 60 euro per maand.

In de brief zal uitgelegd worden hoe deze bewonersgroep dit doel wil bereiken. Het gaat er nu als eerste om, te peilen hoeveel belangstelling er is voor snel internet in het buitengebied van de gemeente Emmen. Daarna zal onderzocht worden hoe dit gerealiseerd kan worden.

Voor de aanleg van snel internet is het nodig dat minimaal 65% van de bewoners in die gebieden met slecht internet, mee gaat doen. Je kunt je belangstelling nu al aangeven, op de website www.sibe.online. Dit verplicht tot niets.

Begin november zal er een startbijeenkomst zijn en daarna zullen er informatiebijeenkomsten volgen. De datums en plaatsen zullen in de brief vermeld worden die de betrokken bewoners binnenkort zullen ontvangen.
Voor wie nu al meer wil weten: kijk op de website en de facebook-pagina (www.facebook.com/snelinternetbuitengebiedemmen).